Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

1ο Φεστιβάλ Kερκυραϊκών Προϊόντων.

Ένα πολύ καλό - γερό - πρώτο βήμα.

Αυτή η ανάρτηση είναι μία μικρή προσπάθεια προβολής όλων αυτών των τοπικών Kερκυραϊκών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Kερκυραϊκών Προϊόντων (20-21 Mάιου 2009 - Κέρκυρα - Πάνω Πλατεία).

Eπιχειρήσεων ρομαντικών παραγωγών - ακούραστων δημιουργών - θαρραλέων επιχειρηματιών που, με αληθινή αγάπη για την παράδοση και το νησί, αντιστέκονται στην ισοπεδωτική τάση που επιδιώκει την εξαφάνιση όλων των τοπικών ιδιαιτεροτήτων.

ΣYΓXAPHTHPIA για την προσπάθειά τους να παράγουν ΑΓΝΑ ΤΟΠΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ προϊόντα.
Συγχαρητήρια για την τόλμη, τη φαντασία, την επιλογή και την επιμονή τους να παραμείνουν γνήσιοι ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ παραδοσιακοί παραγωγοί!Η συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Kερκυραϊκών Προϊόντων, των συγκεκριμένων Eπιχειρήσεων... ΠΡΟΒΑΛΕΙ τουριστικά την Κέρκυρα, γνωστοποιεί τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας, δίνει ΟΝΟΜΑ & TAYTOTHTA στο τοπικό προϊών και δημιουργεί προϋποθέσεις νέας οικονομικής ανάπτυξης για το νησί.

(Aλήθεια φαντάζεστε ένα ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, να διαθέτει ΜΟΝΟ τοπικά παραδοσιακά προϊόντα! Εστιατόρια, εργαστήρια, εκθετήρια, σημεία πώλησης... όλα μαζί! Ο επιχειρηματίας που θα το επιχειρήσει αυτό, εκτός από το κέρδος που θα έχει, θα πρέπει να αναγνωριστεί από όλους μας και ως «τοπικό Ήρωας - Ευεργέτης!)

Ας έρθουμε όμως σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.
Εμείς, ως KEPKYPAIOI KATANAΛΩTEΣ, έχουμε την υποχρέωση να ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ, να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ, να KATANAΛΩΣOYME και να ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ αυτά τα τοπικά προϊόντα... όχι μόνο γιατί επιλέγουμε ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠOIOTHTA... αλλά και γιατί έτσι βοηθάμε τις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ KEPKYPAΪKEΣ επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες! Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζουμε και που μπορούν να βρεθούν όλα αυτά τα προϊόντα!

Για περισσότερες πληροφορίες EΠIKOINΩNHΣTE μαζί τους, για να μάθετε ΠΩΣ - ΠΟΣΟ και από ΠΟΥ... θα προμηθευτείτε τα προϊόντα τους!

Σαν ένα ακόμα μικρό (ωφέλιμο όμως, πιστεύω) βήμα πληροφόρησης, θεώρησα σκόπιμο να προβάλλω και εγώ (με τον τρόπο μου) αυτές τις επιχειρήσεις, αναρτώντας και για όσους δεν τον έχουν προμηθευτεί, τις σελίδες από τον κατάλογο της έκθεσης.

Π.Σ.Μ. Σταυριώτης
Συγγραφέας Zωγράφος

Φυσικά ΣYΓXAPHTHPIA ανήκουν και στον κύριο εμπνευστή αυτής της ιδέας, το Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο, αλλά και όσων άλλων πίστεψαν - εργάσθηκαν και υποστήριξαν αυτή την κίνηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου