Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Η «παλιά Κέρκυρα» θα μας σώσει και θα μας φέρει χρήματα!... Το κυριότερο είναι, η «γενική εικόνα» της επιχείρησης μας ...να αντανακλά την Kερκυραϊκή παράδοση. Αυτό είναι που θέλει να δει, να γευτεί και να ζήσει ο καλός - ποιοτικός - τουρίστας. Όλα τα άλλα μπορεί να τα βρει και στον τόπο του, ή όπου αλλού ταξιδέψει. Ο φίλο τουρίστας - επισκέπτης του νησιού μας... διάλεξε «Κέρκυρα», πλήρωσε για «Κέρκυρα» και θέλει να βιώσει «Κέρκυρα» σε όλες τις παραμέτρους της! Θέλει να έχει και καλές αναμνήσεις από την «Κέρκυρα»!

Αυτό θα πρέπει να θέλουμε και εμείς... γιατί αυτός είναι ο καλύτερος «πρεσβευτής» μας στο εξωτερικό! Aυτός ο ευχαριστημένος - γεμάτος με «Κέρκυρα» τουρίστας... θα είναι η καλλίτερη διαφήμιση μας. Αυτός θα μας φέρει και άλλους τουρίστες!

Ας του δώσουμε «Κέρκυρα» λοιπόν... σε σωστές αναλογίες. Ας του προσφέρουμε γνήσιες Kερκυραϊκές εικόνες, Kερκυραϊκούς χορούς και στολές, ας του σερβίρουμε Kερκυραϊκές γεύσεις και δικά μας κρασιά, ...ας του προσφέρουμε γνήσια αγνά Kερκυραϊκά προϊόντα και αναμνηστικά... με σωστό Kερκυραϊκό περιτύλιγμα...

Αυτό που εμείς (ίσος) ξεχάσαμε, αγνοήσαμε και υποτιμήσαμε... για τον φίλο τουρίστα - επισκέπτη του νησιού μας... είναι το ζητούμενο! Η παλιά Κέρκυρα... (που έχουμε ξεχάσει) ...θα μας σώσει! Θα μας φέρει χρήματα - απασχόληση και ανάπτυξη!!!

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, σε αυτή την Ιστοσελίδα, είναι να εντοπίζουμε και να δημοσιεύουμε τα «όμορφα» στέκια και τις χαρακτηριστικές γωνιές της πόλης μας. Μαγαζιά, ταβέρνες εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία... αλλά και κάθε λογίς, άλλα καταστήματα που έχουμε λόγο να τα προσέξουμε και να τα επαινέσουμε...

• Π.Σ.Μ. «Σταυριώτης».
Συγγραφέας, Zωγράφος, Φωτογράφος.
E-mail: psmavro@yahoo.gr - psm@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου