Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Ενας Άγγλος, ζωγραφίζει στον Άγιο Στέφανο Σινιών

Ενας Άγγλος, ο κύριο RON COOKE ζωγραφίζει πάνω σε διακοσμητικά βαρέλια... και όχι μόνο... Kερκυραϊκά θέματα! (αλήθεια, τί ζωγραφίζουν οι Kερκυραίοι ζωγράφοι!?)
Το είδα σε ταβέρνα στον Άγιο Στέφανο Σινιών.
Όταν ο κύριος RON COOKE ζωγραφίζει...!

Επισκεπτόμενος το λιμανάκι «Άγιος Στέφανος», στις Σινιές, έκανα φυσικά και μια βόλτα στις παραλιακές ψαρό ταβέρνες. Παρατήρησα ότι πολλές από αυτές είχαν όμορφες, ζωγραφιστές στο χέρι, πινακίδες. Παραδοσιακή ζωγραφική να την πω... φολκλορική ζωγραφική να την πω... πάντως όποιος και να τις έβλεπε θα ξαφνιάζονταν ευχάριστα θα του άρεσαν και θα καταλάβαινε ότι βρίσκετε στην Κέρκυρα! Αυτό είναι πολύ Σημαντικό.Ξαφνιάστηκα ευχαρίστως από μία ζωγραφιστή πινακίδα, με Kερκυραϊκό θέμα και ρώτησα τον καταστηματάρχη Ποιός την έφτιαξε? Η απάντηση με ξάφνιασε ακόμα περισσότερο! «Ένας Άγγλος»... μου απάντησε, «μπορώ αν θέλεις να στο γνωρίσω»...
«Ένας Άγγλος!» επανέλαβα σιωπηλά από μέσα μου.
Πράγματι μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω αυτών τον περίεργο «Άγγλο» ζωγράφο. Πρόκειται για το σεβαστό (λόγο ηλικίας και ευγενίας) κύριο RON COOKE. Έμαθα ότι ο «Άγγλο» αυτός καλλιτέχνης επισκέπτεται επί 25 χρόνια ανελλιπώς την Κέρκυρα και τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν μόνιμος κάτοικος στην περιοχή των Σινιών. Μου έκανε την τιμή να μου δείξει κάποια από τα έργα του. Ήταν πράγματι όμορφα και με ευχαρίστησε ιδιαίτερα ότι, σαν θέμα είχαν όλα την Kερκυραϊκή ύπαιθρο και παλιά Kερκυραϊκά παραδοσιακά σπίτια!
Ένας Άγγλος λοιπόν ζωγραφίζει στην Κέρκυρα... Kερκυραϊκά θέματα για τους φίλους της Κέρκυρας!!!
Αν βρεθείτε στην περιοχή των Σινιών και δείτε σε ταβέρνες Kερκυραϊκές ζωγραφιές... ρωτήστε τον ιδιοκτήτη... Ποιός τι ζωγράφισε. Kατά πάσα πιθανότητα θα είναι του κύριου RON COOKE! Ίσος μάλιστα να σταθείτε και εσείς τυχεροί σαν εμένα και να τον συναντήσετε να βολτάρει στην παραλία του «Αγίου Στέφανου», παρέα με την εξίσου με αυτόν ευγενική σύζυγο του.
Ευχαριστώ κύριε RON COOKE που μου δείξατε την θαυμάσια δουλεία σας!Η συνεννόηση έγινε με τη μεταφραστική βοήθεια του επίσης άγγλου κοινού φίλου μας, του εκπληκτικού Μίκι Ραστ... (Μίκι, ο Σκουριάς όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι έλληνες φίλοι του)... που και αυτός, πάνω από 20 χρόνια τώρα επισκέπτεται την περιοχή των Σινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου