Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

«Αγκινάρες και Κουκιά, δίο δεκάρες... η Οκά!


...........................................................................................................
Xωριατο/μαγειρέματα, με φωτογραφίες και με λίγα λόγια, στο χωριό Σταυρός, στην Κέρκυρα.
Aγκινάρες και Κουκιά(*) «Μπιάνγκο».
Στην κουζίνα ο Γιάννης Λουκάς και η Αγορίτσα Τσιούμα... στις Φωτογραφίες ο PSMavro/Stavriotis.
............................................................................................................
............................................................................................................
Αγκινάρες και Κουκιά.
Ένα ελαφρύ, λεμονάτο - πιπεράτο, φαγητό με φρέσκα προϊόντα εποχής, απευθείας από τον κήπο μας.
............................................................................................................







............................................................................................................
10 Αγκινάρες.
1 κ. Κουκιά φρέσκα - χλωρά(*).
1 Πράσο ...αντί για κρεμμύδι.
5 Πατάτες μέτριες χοντροκομμένες.
Mαϊντανός, Σέλινο, Άνηθος κλπ
3 Λεμόνια ζουμερά... να γίνει «λεμονάτο»
Πιπέρι μαύρο - μπόλικο... να γίνει «πιπεράτο».
Αλάτι
Ελαιόλαδο μπόλικο Kερκυραϊκό!
Χωριάτικο Κρασί
...........................................................................................................
















...........................................................................................................
Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και «Μπουρδέτο» χρησιμοποιώντας Kόκκινο καυτερό πιπέρι και φρέσκια ντομάτα.
Και στις δύο περιπτώσεις αν το αγαπάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκόρδο.

Δοκιμάστε το.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
*Προτού μαγειρέψετε, αν δεν έχετε ξανά δοκιμάσει Κουκιά, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου